Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Viltmålslandslaget har sannerligen prickat in toppformen till detta EM. Idag slog Jesper Nyberg till och vann guldet och satte samtidigt tangerat världsrekord i blandade lopp. Även i lagtävlingen gick guldet till Sverige.
 
Andra dagen i årets luft-EM fortsatte bjuda på svenska medaljer. Idag var det viltmålsjuniorerna som kammade hem ett silver i lagtävlingen och ett individuellt brons genom Andreas Bergström.
 
Redan första dagen av årets luft-EM i polska Wroclaw skördades det svenska medaljer och topplaceringar. Närmare bestämt ett guld och ett lagsilver i viltmål, en finalplats i gevär och en sjätteplats i mixedlag pistol.
 
Härmed inbjuds ungdomar födda år 2005-06 till träningsläger 10m vid Riksidrottsgymnasiet Skytte i Sävsjö.
 
Om knappt en vecka drar tävlingarna i årets luft-EM igång i polska Wroclaw. 23 svenska skyttar deltar i gevär, pistol och viltmål. Våra svenska landslagsskyttar kommer väl förberedda och förbundskaptenerna har förhoppningar om blågula framgångar.
 
Riksidrottsstyrelsen beslutade 2019 om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Bland annat gjordes då Idrottslyftet om till Projektstöd IF. Detta stöd är, precis som tidigare Idrottslyft, endast riktat mot barn-och ungdomsidrotten.
 
Har er förening verksamhet för ungdomar mellan 7 och 25 år? I så fall har ni möjligheter att söka LOK-stöd, lokalt aktivitetsstöd. Fram till och med den 25 februari 2020 kan ni söka LOK-stöd för er verksamhet under 2019 års andra halvår.
 
Förbundsstyrelsen har beslutat förtydliga vapenpolicyn och handlingsregler för föreningsintyg.
 
Förbundsstyrelsen har fastställt uppdaterade villkor för föreningsintyg där det framgår med större tydlighet att intyg bara får utfärdas för vapen som överensstämmer med förbundets reglementen.
 
Det är idag exakt två månader sedan vi lanserade vår nya satsning Utbildningsportalen och på den korta tiden har redan över 500 skyttekortsutbildningar slutförts.
 
Inför årets årsmöten behöver valberedningarna din hjälp att nominera lämpliga kandidater för styrelseuppdrag - detta gäller såväl Förbundsstyrelsen, sektioner, SDF och din förening.
 
I väntan på vårens upplaga av Kom till Skott kan ni nu vara med och tävla i klassiska spelet memory i Skyttesportappen. Självklart så har vi fyllt spelet med nostalgiska skyttebilder från vårt bildarkiv.
 
För de skytteföreningar vars polistillstånd går ut under året börjar det nu bli hög tid att anmäla in till närmaste lokalpolisområde när ni vill ha besiktningen genomförd.
 
Vi jägare och sportskyttar anser att det behövs en modern vapenlagstiftning som ger goda förutsättningar för jakt och sportskytte och att regeringen tar krafttag mot den kriminella användningen av illegala vapen.
 
Tävlingsåret för 2020 är redan i full gång och du som tävlar i skyttesport måste lösa tävlingslicens för innevarande år. Avgiften är 300kr för seniorer och 150kr för juniorer. Du är senior från och med det år du fyller 21.
 

Postadress:
Mörsil SkF - Skyttesport
Anders Westerlund, Svängda Vägen 11
83741 Mörsil

Besöksadress:
Mörsils Skyttecentrum, Skäldrenvägen
83741 Mörsil

Kontakt:
Tel: 0761191945
E-post: info@morsilskf.se

Se all info

   

 

 

Sponsorhuset